Negeras maistas
Puslapis 1 iš 1
Negeras maistas
Pavojingas maistas:
Šokoladas
Alkoholis
Anyžiai
Nevirtos pupelės
Gazuoti gėrimai
Žali batatai (virti tinka)
Nevirtas raudonasis kopūstas
Nevirti briuselio kopūstai
Nevirti artišokai
Citrusiniai vaisiai ir mango (patinams)
Žalios bulvės ir bulvių "akutės" - toksiškos ir žmonėms (turima omeny žalia bulvių spalva)
Rabarbarai
Vabzdžiai iš lauko (gali turėti vidinių parazitų ar ligų)
Supelijęs maistas - net jei nupjaustysit supelijusias vietas, lieka sporos, kurios irgi gali būti toksiškos. Jei maisto nevalgytumėt patys, žiurkėm jo irgi duot nevertėtų.
Žalia mėsa, žuvis, vištiena - žiurkė tikrai nenumirs, bet yra tikimybė, kad žalioj mėsoj yra parazitų ar bakterijų.
Maistai, kuriuos reikėtų šerti ribotai, t.y., labai saikingai:
Džiovinti kukurūzai (gali turėti grybelį, plius juose labai daug trašų ir kitos bjaurasties laistomos laukuose)
Burokėliai, salierai, špinatai, agurkai, salotos, baklažanai (dėl didelės nitratų koncentracijos)
Migdolai
Reikėtų smarkiai apriboti, ar visiškai atsisakyti maistų, kuriuose daug cukraus, druskos, ar riebalų.
Sausuose mišiniuose turėtų nebūti konservantų ir dirbtinių dažiklių.
Daržovės ir vaisiai turi būti labai kruopščiai plaunami, nes juos laukuose purškia velniai žino kuo, tame tarpe pesticidais ir rodenticidais (pirmas skirtas žudyti "kenkėjus" antras -graužikus).
Saldymedis, braškės, abrikosai, vyšnios, cinamonas, barkūnas, dirbtinė vanilė (kvapai) turi kumarino kuris nėra labai pavojingas žmonėms (nors kai kuriose šalyse uždraustas), tačiau yra stiprus rodenticidas, kuris gali sukelti vidinį kraujavimą ir mirtį. Kumarino turinčio maisto kiekis turėtų būti smarkiai ribojamas, ir geriausia turbūt jo iš viso atsisakyti.
Šokoladas
Alkoholis
Anyžiai
Nevirtos pupelės
Gazuoti gėrimai
Žali batatai (virti tinka)
Nevirtas raudonasis kopūstas
Nevirti briuselio kopūstai
Nevirti artišokai
Citrusiniai vaisiai ir mango (patinams)
Žalios bulvės ir bulvių "akutės" - toksiškos ir žmonėms (turima omeny žalia bulvių spalva)
Rabarbarai
Vabzdžiai iš lauko (gali turėti vidinių parazitų ar ligų)
Supelijęs maistas - net jei nupjaustysit supelijusias vietas, lieka sporos, kurios irgi gali būti toksiškos. Jei maisto nevalgytumėt patys, žiurkėm jo irgi duot nevertėtų.
Žalia mėsa, žuvis, vištiena - žiurkė tikrai nenumirs, bet yra tikimybė, kad žalioj mėsoj yra parazitų ar bakterijų.
Maistai, kuriuos reikėtų šerti ribotai, t.y., labai saikingai:
Džiovinti kukurūzai (gali turėti grybelį, plius juose labai daug trašų ir kitos bjaurasties laistomos laukuose)
Burokėliai, salierai, špinatai, agurkai, salotos, baklažanai (dėl didelės nitratų koncentracijos)
Migdolai
Reikėtų smarkiai apriboti, ar visiškai atsisakyti maistų, kuriuose daug cukraus, druskos, ar riebalų.
Sausuose mišiniuose turėtų nebūti konservantų ir dirbtinių dažiklių.
Daržovės ir vaisiai turi būti labai kruopščiai plaunami, nes juos laukuose purškia velniai žino kuo, tame tarpe pesticidais ir rodenticidais (pirmas skirtas žudyti "kenkėjus" antras -graužikus).
Saldymedis, braškės, abrikosai, vyšnios, cinamonas, barkūnas, dirbtinė vanilė (kvapai) turi kumarino kuris nėra labai pavojingas žmonėms (nors kai kuriose šalyse uždraustas), tačiau yra stiprus rodenticidas, kuris gali sukelti vidinį kraujavimą ir mirtį. Kumarino turinčio maisto kiekis turėtų būti smarkiai ribojamas, ir geriausia turbūt jo iš viso atsisakyti.
Puslapis 1 iš 1
Permissions in this forum:
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
|
|